Cine suntem și cum plănuim să îmbunătățim viața puilor de carne

Proiectul Pui Broiler a luat naștere, propriu-zis, în anul 2023 și are loc în colaborare cu Alianța Open Wing, având ca scop responsabilizarea companiilor și a producătorilor în adoptarea Angajamentului European pentru Pui (European Chicken Commitment).

Datorat faptului că interzicerea puilor cu creștere rapidă reprezintă un proces îndelungat, majoritatea organizațiilor și-au îndreptat atenția spre schimbarea pieței prin responsabilizarea companiilor din industria alimentară și convingerea acestora să ia parte la un trend tranzițional de la puii cu creștere rapidă la cei cu creștere lentă.

În prezent, pentru a avea un progres viabil, prin Proiectul Pui Convențional, strategizăm cum putem convinge producătorii, retailerii, și oamenii de la conducerea marilor lanțuri de restaurant, să își asume Angajamentul European pentru Pui.

Cum propune Angajamentul European pentru Pui să reducă suferința din industria de creștere a puilor?

Angajamentul European pentru Pui cuprinde criterii specifice pentru îmbunătățirea standardele minime de bunăstare ale puilor crescuți pentru carne, reducând semnificativ suferința din industria de creștere a puilor.
Criteriile au fost create într-o manieră cooperativă de către organizațiile pentru drepturile animalelor din Europa în urma documentării științifice care subliniază condițiile chinuitoare de trai din prezent și felul în care acestea pot fi schimbate pentru a reduce suferința puilor.
Acestea trebuie să fie implementate de către crescători pentru a preveni bolile și moartea prematură a puilor. Companiile care își asumă acest angajament, își asumă responsabilitatea de a le impune furnizorilor să îndeplinească aceste criterii.