Zeci de proteste în Marea Britanie condamnă Lidl pentru cruzimea din fermele de pui broiler

Un angajat al unei ferme intensive de pui din Lincolnshire, Marea Britanie, care aprovizionează Lidl, a dezvăluit imagini care arată că păsările sunt „călcate în mod curent” și „strivite până la moarte”. Colegii de muncă recunosc în fața camerei că abuzul face „parte din muncă„. Organizația de caritate pentru protecția animalelor Open Cages a depus o plângere penală împotriva fermei pentru că ar putea încălca mai multe legi și reglementări privind bunăstarea animalelor.

Ferma aprovizionează marca de pui Birchwood de la Lidl, care garantează bunăstarea animalelor. Lidl se confruntă cu reacții negative, deoarece imagini recente din Germania, Spania, Italia, Austria și acum din Marea Britanie au dezvăluit dovezi ale cruzimii pe scară largă față de animale în lanțul de aprovizionare cu pui al retailerului global.

Pe lângă plângerile adresate companiei Lidl în urma studiului din Germania, unde au fost găsite peste 70% de bacterii rezistente la antibiotice, un alt caz iese la lumină în Marea Britanie. De data aceasta, natura problemei ține de bunăstarea animalelor.

Tom Herok, sursa filmării, predă filosofia la Universitatea din Lancaster. Într-o declarație filmată, el dezvăluie că a fost angajat în industria găinilor din Marea Britanie timp de 5 luni anul trecut pentru a investiga bunăstarea „Frankenchickens„, puii cu creștere rapidă.

Dl Herok și-a documentat activitatea la o fermă de pui din Lincolnshire între iulie și septembrie 2022 cu ajutorul unei camere ascunse. Managerul fermei este filmat în timp ce dezvăluie că ferma aprovizionează Lidl. Încă din prima zi de angajare la fermă, dl Herok a fost avertizat că va vedea păsări călcate în picioare. Lucrătorii se referă în mod repetat la această practică în avans, comentând că „face parte din muncă și nu poate fi evitată cu adevărat„.

Muncitorii sunt filmați în timp ce colectează zeci de păsări eviscerate în interiorul grajdurilor recent golite. Se confirmă faptul că acestea au fost „călcate” și ucise de un stivuitor în timp ce erau transportate. Unele dintre animale au fost găsite încă în viață, cu răni grave. O pasăre poate fi văzută târându-se pe podea cu picioarele rupte. O alta zace gâfâind, cu o rană deschisă care îi expune organele interne.

Angajatul dezvăluie că păsările au fost din nou călcate în fața grajdurilor, în plină zi, după ce au căzut dintr-o ladă de transport. Numeroase grămezi de cadavre sunt aruncate în grămezi la fermă.

De asemenea, angajații dezvăluie că puii cu creștere rapidă (care sunt sacrificați la doar 6 săptămâni) suferă de:

În declarația sa, domnul Herok dezvăluie că munca de crescător de pui a fost una dintre cele mai rele experiențe din viața sa.“Oamenii mănâncă pui în fiecare zi, dar retailerii le ascund adevărul”.

Open Cages a depus o plângere penală împotriva fermei pentru posibile încălcări ale Legii privind bunăstarea animalelor și ale regulamentelor privind bunăstarea animalelor de fermă și WATEO (bunăstarea animalelor în timpul transportului).

Informațiile din acest articol au fost preluate și traduse: Jackson, C. (2023, June 19). INVESTIGATION: Lidl chickens crushed to death. Open Cages. https://opencages.org/blog/lidl-chickens-crushed-to-death-investigation