Te-ai întrebat vreodată cum a apărut puiul convențional?
De ce a fost creat puiul convențional?
Pentru a produce mai multă carne, într-un timp mult mai scurt, indiferent de consecințele pe care aceste animale sunt obligate să le suporte.
Pentru pui, creșterea rapidă nu reprezintă altceva decât suferință. Faptul că iau în greutate atât de mult într-un timp scurt, duce la creșteri diforme, presarea articulațiilor, iar inima nu reușeste să țină pasul mereu. Din păcate, mulți dintre aceștia nu reușesc să supraviețuiască.
Oare locul în care trăiesc ar putea oferi condiții mai bune?
Din păcate nici la acest capitol nu avem informații mai bune.
-
Spațiu
Este limitat, singura perioadă în care au loc să se miște este din momentul când sunt aruncați în hală la 1 zi până încep să se mărească rapid în câteva zile.
-
Densitate
Ajung să stea aproximativ 17 pui de 2 kg pe metru pătrat.
-
Lumină
Nu au acces la lumină naturală
-
Condiții
Majoritatea timpului îl petrec pe podea, în mizerie, imobilizați. Din cauza contactului prelungit cu solul, suferă de arsuri dureroase la jareți provocate de amoniacul din dejecții.
Cât trăiesc și cum sunt omorâți puii convenționali?
Trăiesc aproximativ 5 săptămâni, iar cei care ajung la vârsta aceasta poate speră că totul s-a terminat și vor reuși să se bucure de libertate…dar sunt luați pe sus fără milă, li se pun cătușe de picioare și sunt suspendați cu capul în jos. Cătușele le provoacă dureri foarte mari, și mai presus de asta totul se transformă în spaimă.
Vă puteți imagina ce vede un pui în jurul lui înainte de a-i veni rândul?