Povestea unui pui cu creștere rapidă

Te-ai întrebat vreodată cum a apărut puiul convențional? 

Ar fi fost bine ca totul să se fi întâmplat în mod natural, însă realitatea este alta. Cu mulți ani în urmă, în anii 1950, în urma unor experimente care au avut ca scop crearea unor noi rase de pui, a fost selectat genetic și puiul broiler.

De ce a fost creat puiul convențional?

Pentru a produce mai multă carne, într-un timp mult mai scurt, indiferent de consecințele pe care aceste animale sunt obligate să le suporte.

Copyright Asociația Freedom and Respect for Every Earthling

Pentru pui, creșterea rapidă nu reprezintă altceva decât suferință. Faptul că iau în greutate atât de mult într-un timp scurt, duce la creșteri diforme, presarea articulațiilor, iar inima nu reușeste să țină pasul mereu. Din păcate, mulți dintre aceștia nu reușesc să supraviețuiască.

https://i2.wp.com/andrewskowron.org/wp-content/uploads/2018/02/broiler_39355833194_o-e1573648456429.jpg?zoom=1.25&fit=1316%2C553
Poze preluate de la organizația Otwarte Klatki, Fotograf Andrew Skowron

Oare locul în care trăiesc ar putea oferi condiții mai bune?

Din păcate nici la acest capitol nu avem informații mai bune.

Copyright Asociația Freedom and Respect for Every Earthling

Cât trăiesc și cum sunt omorâți puii convenționali?

Trăiesc aproximativ 5 săptămâni, iar cei care ajung la vârsta aceasta poate speră că totul s-a terminat și vor reuși să se bucure de libertate…dar sunt luați pe sus fără milă, li se pun cătușe de picioare și sunt suspendați cu capul în jos. Cătușele le provoacă dureri foarte mari, și mai presus de asta totul se transformă în spaimă.

Otwarte Klatki. (n.d.). Fermy Brojlerów 2020 [Photograph]. Flickr. https://www.flickr.com/photos/otwarteklatki/albums/72157713347784156

Vă puteți imagina ce vede un pui în jurul lui înainte de a-i veni rândul? 

Otwarte Klatki. (n.d.). Fermy Brojlerów 2020 [Photograph].

Ești de acord să folosim cookie-uri pentru statistici?

Folosim aceste cookie-uri pentru generarea de statistici care ne ajută să înțelegem vizitatorii mai bine. Află mai multe detalii.