Peste 60% din puii din industrie sunt cei care aparțin raselor cu creștere rapidă
The suffering of conventionally bred chickens is overlooked
Slow-growing chicken
Rase de pui si condiții propuse pentru a îmbunătății calitatea vieții puilor.
- Calitatea cărnii
-
3.5 Medie
- Spațiu oferit fiecărui pui
-
3 Echivalentul a doua coli A4
- Acces lumină naturală
-
2.6 Aproximativ o ora / zi
- Grad general de bunăstare
-
3.5 Mediu
- Sacrificare în
-
1.5 35-42 de zile
Pui convențional
Rase de pui cu creștere rapidă si conditii oferite în fermele cu creștere intensivă.
- Calitatea cărnii
-
1 Antibioticele si bolile musculare scad calitatea
- Spațiu oferit fiecărui pui
-
0.5 Mai restrâns decât dimensiunea unei coli A4
- Acces lumină naturală
-
0.1 Deloc
- Grad general de bunăstare
-
1.5 Boli musculare, dureri acute frecvente
- Sacrificare în medie
-
1 la vârsta de 56 de zile
What the purpose of this project is
Mission and Impact
The primary mission of the “Pui Conventional” project is to enhance the welfare of chickens raised for meat in the Romanian poultry industry, significantly reducing their suffering. The project’s main objectives encompass informing and raising awareness among both industry stakeholders and consumers, promoting responsible practices, as well as advocating for viable and sustainable alternatives.
How does Romanian law allow chickens raised for meat to be treated?
In Europe, the welfare of animals, including poultry, at the time of killing is protected by Regulation (EC) 1099/2009. This regulation requires the use of approved stunning methods for poultry in the EU and extends to slaughterhouses in third countries exporting meat to the EU.