Peste 60% din puii din industrie sunt cei care aparțin raselor cu creștere rapidă

The suffering of conventionally bred chickens is overlooked

Pui conventionali intr-o hala

Slow-growing chicken

Rase de pui si condiții propuse pentru a îmbunătății calitatea vieții puilor.

Calitatea cărnii
3.5

Medie

Calitatea cărnii poate fi considerată mai ridicată, nevoia puilor de antibiotice fiind diminuată. Calitatea cărnii poate fi mai bună datorită frecvenței reduse a bolilor musculare.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Spațiu oferit fiecărui pui
3

Echivalentul a doua coli A4

Spațiul oferit maxim este 30 kg/m2. Daca puii au greutatea de 2.2 kg, 14 pui s-ar situa pe un m2.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Acces lumină naturală
2.6

Aproximativ o ora / zi

Conform Angajamentului European pentru Pui, puii ar trebui să primească cel puțin 50 lux de lumină, inclusiv lumină naturală.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Grad general de bunăstare
3.5

Mediu

Gradul general de bunăstare al puilor din rasele sugerate de Angajamentul European pentru Pui este considerat mai ridicat datorită frecvenței reduse de boli și a adaptării la o creștere mai lentă. Mortalitatea infantilă este scăzută.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Slow-growing chicken

Pui convențional

Rase de pui cu creștere rapidă si conditii oferite în fermele cu creștere intensivă.

Calitatea cărnii
1

Antibioticele si bolile musculare scad calitatea

Calitatea cărnii este considerabil redusă, puii prezentând niveluri mai ridicate de boli musculare. Până la 99% din păsări prezintă afecțiunea dungilor albe cauzată de creșterea rapidă. Puii necesită până la de 9 ori mai multe antibiotice din cauza bolilor.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Spațiu oferit fiecărui pui
0.5

Mai restrâns decât dimensiunea unei coli A4

Spațiul legal maxim este de 42 kg/m2. Dacă puii ar avea 2.2 kg, 19 pui s-ar situa pe un m2.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Acces lumină naturală
0.1

Deloc

În prezent, puii convenționali nu au deloc acces la lumină naturală.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Grad general de bunăstare
1.5

Boli musculare, dureri acute frecvente

Gradul general de bunăstare al puilor convenționali, precum cei a căror rase denotă creșterea rapidă, Ross 308 și Cobb 500, este scăzut. Puii nu își pot manifesta comportamentul natural, nu au mobilitate ca să ajungă cu ușurință la apă și mâncare și riscă să sufere de numeroase boli. Mortalitatea infantilă este ridicată.

Valorile scorurilor sunt rezultatul unor interpretări aproximative având ca unic scop ilustrarea diferențelor.

Vezi detalii

Pui convențional

What the purpose of this project is

Mission and Impact

The primary mission of the “Pui Conventional” project is to enhance the welfare of chickens raised for meat in the Romanian poultry industry, significantly reducing their suffering. The project’s main objectives encompass informing and raising awareness among both industry stakeholders and consumers, promoting responsible practices, as well as advocating for viable and sustainable alternatives.

How does Romanian law allow chickens raised for meat to be treated?

In Europe, the welfare of animals, including poultry, at the time of killing is protected by Regulation (EC) 1099/2009. This regulation requires the use of approved stunning methods for poultry in the EU and extends to slaughterhouses in third countries exporting meat to the EU.

Ești de acord să folosim cookie-uri pentru statistici?

Folosim aceste cookie-uri pentru generarea de statistici care ne ajută să înțelegem vizitatorii mai bine. Află mai multe detalii.