Bunăstarea animalelor- o temă de gândire a Norvegiei în perioada următoare

Consiliul pentru Etica Animalelor a fost invitat să evalueze cele mai importante probleme etice legate de bunăstarea animalelor din Norvegia, în contextul elaborării raportului parlamentar privind bunăstarea animalelor.

Consiliul pentru Etica Animalelor a fost invitat să evalueze cele mai importante probleme etice legate de bunăstarea animalelor din Norvegia, în contextul elaborării raportului parlamentar privind bunăstarea animalelor.

Problemele și evaluările se referă atât la animalele terestre, cât și la cele acvatice și au fost transmise atât Ministerului Agriculturii și Alimentației (LMD), cât și Ministerului Afacerilor Economice și Pescuitului (NFD).

Consiliul pentru Etica Animalelor consideră că în prezent există suficientă cunoaștere despre speciile noastre de animale de fermă pentru a dezvolta și a implementa o gestionare a animalelor de fermă mai optimizată decât cea pe care o avem în prezent. Pentru a reuși în implementarea acestor schimbări, trebuie să se utilizeze instrumente economice în politica agricolă într-un mod care să permită fermierului să investească în bunăstarea animalelor.

Norwegian Agrarian Association (cea mai mare organizație norvegiană de interes pentru fermieri), este în total dezacord cu conținutul efectiv al declarației emise de Consiliu.

Interzicerea rasei de pui Ross 308

Consiliul pentru Etica Animalelor dorește să interzică rasele de pui Ross 308, deoarece reprezintă “o rasă de animale de fermă crescută cu provocări de sănătate și bunăstare documentate, care nu pot fi considerate „animale robuste cu o funcționare și sănătate bună”, și se așteptă ca și politicienii să facă același lucru și să introducă o interdicție asupra acestor pui.

Copyright Asociația Freedom and Respect for Every Earthling

Conform declarației lor “reproducerea rasei Ross 308 este în contradicție cu Articolul 25 din Legea privind Bunăstarea Animalelor, care prevede că reproducția ar trebui să vizeze obținerea de descendenți.

Copyright Asociația Freedom and Respect for Every Earthling

Live Kleveland, director de comunicare în cadrul Alianței pentru Protecția Animalelor, într-un interviu acordat publicației VG, afirmă că: „Ar trebui să fie de domeniul trecutului să folosești Ross 308, pur și simplu este o rușine că încă este permis.”

Cum stau lucrurile în prezent în Norvegia:

Decizia de propunere a interzicerii rasei de pui Ross 308 este o mișcare susținută în Norvegia, și ne așteptăm pe viitor la decizii concrete și din partea Guvernului.

Îmbunătățirea continuă a standardelor de creștere a puilor și implicit a gradului de bunăstare al acestora, este o responsabilitate comună atât a crescătorilor de păsări, cât și a celor care furnizează produsele consumatorilor, și bineînțeles vizează și România.

Raportul de Responsabilitate a fost creat pentru a prezenta standardele minime de bunăstare pentru creșterea puilor. În raport, sunt regăsite numeroase recomandări pentru companiile care produc și comercializează carne de pui, precum cele incluse în Angajamentul European pentru Pui (European Chicken Commitment).